hipermetropia

Hipermetropia

Hipermetropia (sau hipermetropismul) este o afectiune a ochiului, caracterizata prin formarea imaginii în spatele retinei, ceea ce face ca imaginea sa devina incetosata.

mai mult
miopia

miopia

Miopia este un defect al vederii care se manifestă prin imposibilitatea de a distinge clar obiectele situate la o distanță mai mare. Aceasta se întâmplă deoarece razele paralele, ce vin de la un obiect,

mai mult
prezbiopia

prezbiopia

Prezbiopia este un fenomen natural asociat cu inaintarea in varsta, caracterizat prin faptul ca lentila ochiului - cristalinul - in mod normal moale si flexibila, devine tare si mai putin elastica. Acest lucru face

mai mult
astigmatismul

Astigmatismul

Astigmatismul (grec. astigma= fără stigmă, sau fără punct de focar) este o boală oftalmologică manifestată printr-o deformare de cornee care atrage după o refracție defectuoasă a razei de

mai mult
diplopia

Diplopia

Diplopia este conditia in care obiectele sunt percepute ca fiind dublate. Termenul diplopie provine din greaca: diplous, insemnand dublu si ops - ochi. Diplopia este un simptom frecvent

mai mult
 

Ochelari de vedere

Cum iti alegi ochelarii potriviti in functie de forma fetei


Fata ovala: Poti alege orice tip de rama doresti deoarece aceasta forma este considerata forma “perfecta” de fata. Totusi, este recomandat sa eviti tipurile de rame care sunt prea inguste sau prea rotunde.

Fata rotunda: Pentru acest tip de fata cele mai recomandate sunt ramele inguste si lunguiete. Deasemenea, ramele ovale si dreptunghiulare cu puntea usoara si bratele inalte sunt o optiune excelenta.

Fata in forma de inima: Te avantajeaza o rama cu partea inferioara mai evidentiata si bratele joase. Ramele subtiri si rotunde ajuta in minimizarea unei frunti late. Este recomandat sa eviti ramele groase, precum si cele cu partea superioara a ramei masiva.

Fata patrata: Pentru a contrabalansa maxilarul patrat si lat evita ramele foarta patrate. Ramele favorabile sunt cele subtiri, ovale sau dreptunghiulare, cu brate inalte (se poate opta si pentru lipsa ramei din partea de jos a ochelarilor).

Forma dreptunghiulara: Tipurile de rama recomandate pentru aceasta forma de fata sunt cele ovale, mai late cu margini delicate sau colturile rotunjite. Evita ramele patrate, mai ales in partea de jos.

Categorii ochelari de vedede


Calculator/Pc: Contin filtre de protectie pentru a oferii un confort sporit in fata Pc-ului.

Soferi: Acesti ochelari sunt dotati cu lentile polarizate, tehnologie care ofera avantajul de a opri razele deranjante lasand sa treaca spre ochi numai lumina polarizata.

Sport: Ramele acestor tipuri de ochelari sunt foarte flexibile fiind aproape imposibil de rupt.Lentilele sunt confectionate dintr-un plastic special, cu o rezistenta mare la socuri.

Ochelari de soare Ray-Ban Sover Optica Medicala Ochelari de soare Dior Fashion Ochelari de soare Levis Ochelari de Soare Replay Ochelari de soare Mont Blanc Ochelari de soare Roberto Cavalli Ochelari de soare Laura Biagiotti